Vevőknek

Hogyan kell a megvásárlandó ingatlan értékét kalkulálni?

A megvásárlandó ingatlannál nem csak az ingatlan értékét és az eladási árat kell figyelembe venni, hanem kalkulálni kell azzal is, hogy az ingatlan lakható-e, és a vevő igényeinek megfelelő kialakítása az elkövetkezendő pár évben milyen költséggel jár majd. Tehát, ha valaki megvesz olcsón egy ingatlant, plusz még a munkát, a ráfordított összegeket is kalkulálja, és ez többe kerül, mint az azonnal megvehető felújított ingatlan, akkor nem kifizetődő a vétel. 

A másik tényező, hogy egy ingatlan felújítása akár egy, vagy két évbe is telik, míg költözhető állapotba kerül, és addig nem lehet az ingatlant kiadni, lakni benne. És a költségeket, az ingatlannal járó rezsit, közösköltséget ebben az időszakban is fizetni kell. 

Természetesen a saját magunk által felújított ingatlan a mi ízlésünknek megfelelően készül el, mind színben, mind kialakításban, tehát sok tényezőből áll össze, hogy mi a legjobb döntés, kinek mi éri meg legjobban. Van, aki szeret szépítgetni, felújítani, javítgatni és van, aki a saját munkájában leli igazán örömét. Embere válogatja. 

Éppen ezért fontos, hogy a lehetőségek figyelembevételével még a vásárlás előtt teljesen tisztában legyünk saját igényeinkkel, és olyat válasszunk, ami akár egy életre otthont nyújthat számunkra.

Amennyiben segítségre van szüksége ingatlanvásárlással kapcsolatban, keressen minket bizalommal!

 

0 komment

Szólj hozzá elsőként!

Üzenet a bejegyzéshez

Bejelentkezve a rendszer automatikusan kitölti a nevet és az e-mail címet. Ebben az esetben elég a hozzászólást megírni.
Hozzászólásnál csak a megadott név jelenik meg, az e-mail cím nem lesz látható.

Név

E-mail cím

Üzenet

Ezek is érdekelhetnek