Eladóknak

5+1 tipp a hatékony hirdetéshez

 

Ingatlanok eladásához a tökéletes hirdetéseken át vezet az út! A vásárlókat a hangulatos képek, az érdekes leírás, a minél több információ és ezek egyensúlyban lévő együttese fogja meg. A következő cikkben a hirdetések megírásához elengedhetetlen alapokat szedtük pontokba.

 

   1. Színvonalas szöveg írása

 

Az egyik legfontosabb eleme egy hirdetésnek a megírt szöveg. Ennek stílusa árulkodik magáról az eladóról és az ingatlanról is. Több kötelező eleme van ezeknek a maximum pár bekezdés hosszú ízelítőknek, amiket nem érdemes kihagyni a leírásból.

Adja meg mindenképpen a környezetet (települést, kerületet, utcát), ahol ingatlana található. Ha nagy kiterjedésű az utca, érdemes behatárolni, hogy melyik másik utca/tér környékén van. Ha lakást szeretne eladni, írja bele, hogy hányadik emeleten található, az ablakok utcára vagy udvarra néznek és az épület rendelkezik-e lifttel, akadálymentesítéssel, hiszen sok vevő ezekről határozott elképzeléssel bír. Fontos továbbá az épület építésének körülbelüli dátuma, állapota (felújított, jó állapotú vagy felújítandó) és szerkezete, például tégla, panel, stb.

 

ingatlan környezete hirdetésfeladás tippek

 

Írja le az ingatlan fontosabb adatait, hogy mekkora alapterületű ingatlant adna el, illetve mekkora plusz hasznosítható részekkel rendelkezik, például erkély, terasz, kert. Ide tartozik, hogy hány szobából áll a ház vagy lakás; a 12 m2 alatti szobák félszobának számítanak. A konyha és fürdőszoba, WC, kamra, beépített gardrób ne kerüljön bele a szobák számának összeírásába, azonban megemlítheti, hogy a WC külön helyiségben található-e, vagy van-e valamilyen plusz funkcióval rendelkező része az ingatlannak. A fürdőszoba leírásába beletartozik, hogy kád, zuhanyfülke vagy épített zuhany (esetleg egynél több) lehetőség várja a következő lakót.

A vásárlónak hasznos információ, hogy áltagosan mekkora költségekkel kell számolni havonta, a lakásnál mennyi a rezsi, a közösköltség és ebbe mi tartozik bele. Ehhez leírhatja még, hogy milyen típusú fűtés van az ingatlanban, és hogy egyedi mérő alapján vagy átalányt kell fizetni.

A környék jellemzése segít a vevőnek, hogy elképzelje mindennapjait a jövőben. Írja le a helyi szórakozási, vásárlási és közlekedési lehetőségeket. Ne felejtse ki az iskolák és óvodák megemlítését sem.

Végezetül kitérhet arra, hogy hogyan tudja a vevő a személyes igényeire alakítani az ingatlant. Például:

„A fürdőszobában bár kád van, könnyűszerrel kivehető és zuhany alakítható ki a helyén.”
Vagy:
„A konyhában a beépített szekrény elbontásával, és egy újabb pult beépítésével nagyobb hasznos felület keletkezik.”

 

szövegírás fontossága a hirdetésfeladásnál

 

   2. Merje leírni a hibákat!

 

Az érdeklődő potenciális vevők akkor válhatnak komoly szándékú vásárlókká, amennyiben minden információt megad nekik, ezzel segítve őket a döntésben, hogy tényleg erre az ingatlanra van-e szükségük. Ha az ingatlan megtekintésekor éri őket meglepetés, akkor könnyen visszakozhatnak. Írja le a problémát, ha van, javasoljon rá megoldást, vagy jelezze, hogy Önök hogyan kezelték a helyzetet.

    Például:

„A lakás, mivel földszinti, kicsit sötét, de energiatakarékos izzókkal olcsón és hatékonyan bevilágítható.”
Vagy:
„A konyhapult az idő során karcos lett, ha ez gondot jelent, ez egy remek lehetőség arra, hogy személyre szabott konyhát alakítson ki új otthonában!”

 

lakás jellemzői hirdetésfeladás tippek

 

   3. A jól megválasztott képek és alaprajz

 

Jó minőségű fotók készítése elengedhetetlen ahhoz, hogy a vevő el tudja képzelni az eladásra kínált ingatlant. Fényképezze le kívülről is, valamint az összes szobát úgy, hogy jól látszódjon az ingatlan minden része. Nagyobb helyiségeknél készíthet több képet is. Figyeljen rá, hogy jó fényviszonyok között készült, éles képeket töltsön fel a hirdetéshez.

A csatolt alaprajz, még ha csak kézzel rajzolt is, nagy segítség a helyiségek átlátásában. Ha van rá lehetősége, keressen online oldalakat, amelyek segítenek digitális alaprajz készítésében; ezek szemléletesen mutatják be a bútorok elhelyezkedéseit is.

 

jó képek fontossága a hirdetésnél

 

   4. Elérhetőség feltüntetése

 

Ne felejtse el közzétenni elérhetőségeit, figyeljen rá, hogy ne legyen benne gépelési hiba. Olyan kapcsolattartási módot válasszon, amelyen könnyen elérik Önt, és hamar reagálni tud a megkeresésekre. Amennyiben munkája miatt, vagy egyéb okokból bizonyos idősávban nem elérhető, erről is közzétehet egy tájékoztatást, hogy olyan időpontokban keressék Önt az érdeklődők, amikor a legmegfelelőbb.

Ha az érdeklődőkkel való kapcsolattartás nem fér bele az idejébe, ebben szívesen segítünk Önnek. Tud ezzel kapcsolatosan is üzenetet írni nekünk a kapcsolati oldalunkon, vagy kereshet minket elérhetőségeink egyikén is. 

 

üzenetküldés hirdetésfeladási tipp segítség

 

   5. Helyesírás ellenőrzése

 

Miután megírta a hirdetést, mindenképpen olvassa át a helyesírási vagy gépelési hibák miatt. Ezek a hibák megnehezítik a hirdetés komolyanvételét, komolytalan szándékra utalhatnak, és hátrányt jelenthetnek az ingatlan eladásában. Olvastassa át valakivel, akiben megbízik, hogy akár a fogalmazásban is tanácsot adjon. 

 

hirdetésfeladás segítség

 

   +1. Bízza a profikra!

 

Amennyiben tippjeink elolvasása után is úgy érzi, a tökéletes hirdetés elkészítése nehéz, és profikra bízná ezt a feladatot, önmagának időt és energiát takarítva meg, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén, és ingyen segítünk Önnek elkészíteni a tökéletes hirdetést! 

Ha további információkat szeretne olvasni csomagajánlatainkról, keresse fel az Áraink oldalunkat, ahol többféle lehetőségből is választhat hirdetése és ingatlana számára. 

Sikeres hirdetést és gyors ingatlaneladást kíván Önnek a Móra Ingatlan egész csapata!

 

0 komment

Szólj hozzá elsőként!

Üzenet a bejegyzéshez

Bejelentkezve a rendszer automatikusan kitölti a nevet és az e-mail címet. Ebben az esetben elég a hozzászólást megírni.
Hozzászólásnál csak a megadott név jelenik meg, az e-mail cím nem lesz látható.

Név

E-mail cím

Üzenet

Ezek is érdekelhetnek